Uw vakantieverblijf op Terschelling

Wilt u genieten van een bijzondere vakantie op het mooiste Waddeneiland Terschelling, boek dan tweepersoons vakantiehuis Fri hûs op West. Of het nu voor een paar dagen is of voor een langere periode, een verblijf in vakantiehuis Fri Hûs biedt volop mogelijkheden om heerlijk met z’n tweeën te genieten. Vakantiehuis Fri hûs ligt centraal in het geliefde dorpje West, en dan ook nog eens in het mooiste gedeelte: Oud West. Leuke restaurantjes, terrasjes, gezellige winkeltjes en de prachtige natuur liggen allemaal op loopafstand.

In West Terschelling liggen alle voorzieningen overzichtelijk bij elkaar in de buurt. Binnen vijf minuten ben je bij de warme bakker, de keurslager, de supermarkt en natuurlijk diverse viswinkels, met overheerlijke en altijd verse vis. Ook vindt u er verrassend leuke modewinkeltjes en grappige woon- en souvenirzaakjes. Natuurlijk zijn er volop restaurantjes, in alle prijzen en smaken, van een eenvoudig en betaalbaar dagmenu tot en met restaurants met een vermelding in de Michelingids.

Bekijk Foto's >


Vanaf vakantiehuis Fri hûs loopt u zo de duinen in. Op het hoogste duin, het Seinpaalduin, ligt het eiland aan uw voeten en heeft u schitterend uitzicht over het Groene Strand, de Noordsvaarder, het dorp, de haven en de polder. De jachthaven ligt prachtig beschut in de natuurlijke baai Dellewal, en is ook nog eens een van de groenste en duurzaamste van ons land. Vanaf het duin ziet u iets meer naar het oosten de skyline van Terschelling, met in de verte de dorpen Midsland, Formerum en Hoorn.

U kunt op het Seinpaalduin genieten van een heerlijke picknick, en u kunt het duin gebruiken als startpunt voor een prachtige wandeling door het adembenemende mooie en zeer gevarieerde landschap van Terschelling. De kans is groot dat u onderweg niemand anders tegenkomt, behalve dan misschien in de verte een aantal zeehonden.

Tijdens uw wandeling is de markante vuurtoren de Brandaris steeds uw baken, net zoals deze oudste vuurtoren van ons land dat al ruim 400 jaar is voor de scheepvaart.


Aankomst op Terschelling

U komt aan met de veerboot of de snelboot in de haven van West-Terschelling. De veerboot meert af in een mooie havenkom in het dorp zelf. Vakantiehuis Fri hûs ligt dan ook op een paar minuten loopafstand van de haven. Het betekent ook dat u op ieder moment heerlijk kunt wandelen of flaneren over de haven.

Winkelen en Boodschappen

West Terschelling beschikt over een grote verscheidenheid aan gezellige winkeltjes. U kunt er terecht voor trendy kwaliteitskleding, sportieve kleding, praktische outdoor-kleding en nog veel meer. Ook zijn er diverse gezellige lifestyle-winkels, met vaak unieke eilander producten.

West-Terschelling beschikt ook over een keurslager, een warme bakker, diverse viswinkels, en viskramen en een supermarkt.

Geschiedenis van West Terschelling

Het dorp West Terschelling kent een rijke geschiedenis. In Museum Het Behouden Huys, dat regelmatig wisseltentoonstellingen heeft, is daar alles over te vinden. Midden in het dorp staat vuurtoren de Brandaris. Het is de oudste vuurtoren van ons land en wordt nog steeds bemand. Op 55 meter hoogte zorgen de verkeersleiders ervoor dat de scheepvaart veilig over de Noordzee en de Waddenzee wordt geleid.

Film en theater
West Terschelling heeft een sfeervol klein filmtheater: WestEnd. Krijgt u de kans hier een film te bekijken, is het een ware belevenis.


Kortom zorgeloos ontspannen doet u op Terschelling

Waddeneiland Terschelling biedt alles voor een heerlijke, ontspannen en onvergetelijke vakantie, het hele jaar door, van een paar dagen tot een paar weken. Er is genoeg te doen, genoeg te zien en genoeg te beleven. U kunt er fietsen, wandelen, fotograferen, schilderen, en nog wel veel meer, maar bovenal geniet u er van de rust, de ruimte en de prachtige natuur.

Het historische dorp West-Terschelling is daarbij een ideale uitvalsbasis, met als bijkomend voordeel dat het vanaf vakantiehuis Fri hûs maar een paar minuten lopen is naar alle voorzieningen.

Reserveer Nu >


Vakantiehuis Fri Hûs

Fri hûs is het voorhuis van een geheel gerenoveerde boerderij (2014) midden in Oud West Terschelling. Reserveer Fri Hûs en u huurt een heerlijk vakantiehuis, midden in t dorp, rustig gelegen, vlakbij dorp , duin, en boot.

Fri hûs is een comfortabel, luxe, eigentijds en duurzaam ingericht vakantiehuis voor twee personen in het dorp West-Terschelling. De entree is ruim, u voelt zich meteen welkom! Nieuw te huur vanaf 1-4-2015. De vakantiewoning heeft een sfeervolle woonkamer met luxe keuken en is voorzien van alle gemakken.

Ook is er een fijne ruime slaapkamer, en natuurlijk maken we de bedden voor u op. Wij horen graag van u hoe u de bedden het liefst aantreft bij aankomst: aan elkaar (opgemaakt met naar keuze een tweepersoons dekbed of twee keer een eenpersoons dekbed), of de bedden apart van elkaar, uiteraard beide opgemaakt. Standaard staat het bed voor u klaar als tweepersoonsbed met twee aparte dekbedden.

De luxe badkamer beschikt over een wastafel met verwarmde en verlichte spiegel, een ruim bad en een aparte douche. De badkamer heeft speelse eilandkleuren. Er is een wasmachine en een droogtrommel aanwezig, evenals een stofzuiger.  

Huisdieren zijn in het vakantiehuis in goed overleg toegestaan. 


Meer Info >